Foreslår nye veje at gå, men har ikke gået hele vejen før

Vil man hjælpe andre, må man starte med at hjælpe sig selv. For uagtet hvad man vil skabe og hvad der motiverer én, er det vigtigt at komme godt i gang. Vil man hjælpe andre, må man først bygge en solid platform at hjælpe andre fra.

Når man starter på noget nyt, er der typisk en masse ting, man ikke ved nok om. Og det er måske endda en del af charmen, at man må sætte sig ind i området og på den vis starte forfra. Man må prøve sig frem. Noget går godt og andet går mindre godt. Man lærer af begge dele.

Men man behøver ikke nødvendigvis lave de samme ti fejl, som andre har lavet før én. I stedet kan man spørge folk med brancheerfaring, om de vil mødes og drøfte et par spørgsmål over en kop kaffe. Man kan i det hele taget søge mod folk, der har gået noget af vejen før. Dermed springer man de første, banale fejl over og man lærer omkostningsfrit fra andres fejl. Derfra kan man så lave egne fejl, når man går glad ud af nye veje.

Men hvordan kommer man så lige i kontakt med de her folk, når man ikke kender dem? Det er ærligt talt vanskeligt. I særdeleshed når man ikke ved, hvad vejen bringer og  hvad man ikke ved. Her kan en mellemmand – en matchmaker – yde en uvurderlig hjælp. En person, der lytter til vedkommendes udfordringer og derfra sætter ham i kontakt med folk, der kan hjælpe på rette vej.

Jeg tænker, at repræsentanter for det etablerede erhvervsliv med fordel kan organisere et matchmaker-program – gerne landsdækkende – hvor erfarne erhvervsfolk stiller op til at give et råd med på vejen. De etablerede virksomheder og deres ansatte kan helt sikkert gøre en stor forskel her. De kan på fineste vis række ud til alle, der foreslår nye veje at gå, men som ikke har gået vejen før. Til fordel for begge parter.

——–

Artiklen er skrevet som svar på spørgsmål fra DANSIC:

Hvorfor er der relativt få iværksætterorganisationer, der aktivt fokuserer på socialt iværksætteri, og hvilken forestilling om socialt iværksætteri ligger der til grund for dette manglende fokus?

Læs mere i DANSIC magasinet, der udgives ved DANSIC konfereren d. 13. marts 2014

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *