Udenlandske studerende er afgørende for et dynamisk iværksættermiljø

CSE startup Match My Thesis landede på forsiden af Berlingske Business her til morgen.

Undertegnede giver et par bud på, hvorfor det er en rigtig god idé, at udenlandske studerende laver startups i Danmark, mens de læser her:

»Vi har i den offentlige debat ofte fokus på, at udlændinge kan få velfærdsydelser uden at bidrage med lige så meget, som de forbruger. Men de udenlandske studerende er meget afgørende for, at vi kan skabe et dynamisk iværksættermiljø, for de kommer med nogle helt andre ideer, da de er vant til andre udfordringer, end vi er,» siger Martin B. Justesen, forretningsudvikler på iværksættercentret CSE på CBS, hvor udlændingene nu står bag hver tredje nye virksomhedsidé, mens de for seks år siden kun stod bag hver tiende.

(…)

På CBS er de udenlandske studerende på seks år gået fra at udgøre en tiendedel til en tredjedel af iværksætterspirerne og er ifølge forretningsleder Martin B. Justesen med til at skabe et mere dynamisk miljø, fordi de er opvokset under andre vilkår end herhjemme.
»Det giver dem nogle andre ideer og muligheder, fordi de har et mere internationalt netværk fra begyndelsen,« siger han.

Vi vil give noget igen (Berlingske Business, 20. juni 2014)
Udlændinge stormer frem som iværksættere (Berlingske Business, 20. juni 2014)

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *