Omskoling til minedrift?

Der er arbejdsløse i Danmark og mange har et bud på, hvordan man kan (gen)erhverve et job eller på anden vis reetablere velfærden i sit liv som arbejdsløs. Jeg har også et bud:

Der mangler kvalificeret arbejdskraft til minedrift i Grønland. Er det ikke her, AMU kommer på banen, foretager en analyse af, hvilke typer arbejdskraft, der mangler nu og kommer til at mangle om snart – og sætter de relevante kurser op? Og så om 1 1/2 år er de første dygtige håndværkere/teknikere – eller er det ingeniører, der mangler? – på vej med en flyvemaskine. De arbejder der måske i holdskift som på boreplatforme og rejser hjem til familien i Danmark med jævne mellemrum. Eller de bosætter sig for en periode i Grønland.

Det løser på ingen måde den samlede problematik med arbejdsløshed i Danmark, men det ene med det andet… Og tilbuddet om omskoling/efteruddannelse skal selvfølgelig også udbydes til grønlandske arbejdsløse eller andre, der vil skifte erhverv via efteruddannelse. Så er der lige den med lønnen… Den må de ligge tygge på inde på Christiansborg, hvis flertallet uden om regeringen enes om at gå yderligere ind i sagen.

Det er sikkert en naiv idé – og tingene er givet mere komplekse end som så – men… Hvorfor ikke?

2 replies

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] kommer der til at mangle kvalificeret arbejdskraft til minedrift i Grønland. Danske virksomheder og startups trækker mod New York. Og hovedrige Brunei afsøger nye […]

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *