Hvis vi ikke havde erhvervsfremme i Danmark…

Dansk Industri efterlyser i Politiken en grundig oprydning i erhvervsfremmesystemet. »Det er lavet i en god mening, men det er løbet løbsk«, siger Kent Damsgaard, vicedirektør i Dansk Industri (Politiken, 18/1 2016).

Jeg er enig, det ville være udmærket at gentænke erhvervsfremme i Danmark. Vi kalder det erhvervsfremmesystemet, men personligt har jeg endnu til gode at forstå systematikken. I stedet for at nedsætte en kommission, panel etc., kunne erhvervsministeren eksempelvis invitere virksomheder/startups på en workshop og spørge:

“Hvis vi ikke havde erhvervsfremme i Danmark, hvad ville I VIRKELIGT mangle? Og hvad har I brug for, som vi ikke har i dag?”

Jeg gætter på, at soft money vil være et af svarene, men det kan givet også være meget andet… Spørgsmålet er også, hvor meget vi har brug for et eksternt system, der supporter ind i virksomhederne. Måske bedre om indsatsen opbygges indefra i de enkelte virksomheder, organisationer, foreninger etc. Herunder at  mulighederne styrkes for optag af nye, innovativt motiverede folk på sit team.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *