Myten om busslusen

Én ting er agurketiden, fair nok, det kan forklare en løs pen og et par slag i luften. En anden ting er, når samme tåbelige historie genskrives af skiftende skribenter/journalister. Nemlig historien om, at busslusen i Nørrebrogade har skræmt de stakkels butikejere væk. I dagens Politiken skriver en Lars Hedebo Olsen:

– Masser af lokaler står tomme og til udlejning, og uanset om det skyldes et omkostningstab eller psykologi, så ligner Nørrebrogade en gade i provinsen, hvor butiksdøden hærger

Det havde været fint med et tal – bare sådan cirka – på, hvor mange ‘masser af lokaler’ er. Det havde også været fint med et par eksempler på hvilke butikkers lukning, der begrædes. Er det butik for udlejning af videofilm, Blockbuster? Er det cafekæden med den dyre kaffe? Eller er det banken, der først gik pengeløs og siden online?

Det undrer mig virkelig, at denne historie skal fortælles igen. For der er et heftigt leben i gaden og i sidegaderne. Hver dag kører der 15-25.000 cyklister over Dronning Louises Bro. Kan man ikke få nogle af dem – eller nogle af de mange fodgængere – til at stoppe foran sin butik, er man bare ikke en god købmand. Slut!

Så Lars Hedebo Olsen, tør dine øjne og spis din kiks – det fremmer udsynet!

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *